Jag har ett mord

 In Bok nr 5 blir till, Skrivande

jagharettmord3

Jag har ett mord. Ett motiv till detta mord och ett antal alternativa motiv att förvilla läsaren med. Jag har ett gäng karaktärer. Vissa av dessa har jag skrivit om tidigare och då har jag nöjt mig med några rader om vad som kommer att hända med dem i just den här boken, vilka sinnestillstånd de ska befinna sig i. För helt nya karaktärer har jag gjort utförligare beskrivningar av fysiska fakta, familjeförhållanden och personligheter. Jag har ett tema som jag researchat. Och slutligen en skiss över vilka kapitel som ska ingå. I nuläget är de cirka femtio. Men jag vet att de kommer att bli fler, och jag har ännu inte brytt mig om att knyta ihop allt mot slutet.

För så här är det: Det finns en gräns för hur mycket jag kan planera i förväg. En plan är bara en möjlig struktur, och om den fungerar eller inte vet jag först när jag testar.

Kapitelbeskrivningarna är bara någon rad. För det första kapitlet i bok 3 om Helena Mobacke ser den ut så här: Zemar är på väg mot torget. Gänget (Adem, Ediz, Ville och Boris) vill dit för att bråka.

Dags att testa. Dags att börja skriva.

Fotograf: Bedrocan

Recent Posts