Vänd om och var stilla

Forum 2014

Vad krävs för att mörda i Guds namn?

En ung kvinna hittas död vid en cykelväg i Högdalen. Dagen därpå upptäcks en mördad kvinna i ett industriområde i Älvsjö. Kriminalkommissarie Helena Mobacke vid Söderortspolisen blir ansvarig för utredningarna. Efterhand anas ett samband mellan kvinnorna, men arbetet försvåras av en konflikt i gruppen och att Helena jagas av minnena av sin mördade son. Ska de hinna stoppa gärningsmannen innan fler drabbas?

Vänd om och var stilla är en kriminalroman om religiös fanatism och utsatthet som utspelar sig i ett kyligt Stockholm där många känner sig vilsna och ensamma. Det är andra delen i serien om Helena Mobacke.

Läs mer om Helena Mobacke

Röster om Vänd om och var stilla:

”Historien är mäktig, mättad och tankeväckande. Dessutom utan genrens vanliga klichépoliser och forcerade cliffhangers på varannan sida. 45-åriga kriminalkommissarien Helena Mobacke är en oerhört mänsklig ickehjältinna.”
Tara (betyg 4 av 5)

”Små gester trollbinder … Döden tänkte jag mig så gav mersmak och uppföljaren är precis vad jag hoppats på. Den är bättre, tydligare och ger svar på några av de frågor som förra boken väckte. Men inte alla. Om förväntan på denna andra del var hög så är det inget mot vad den är på nästa del. … Om jag fick bestämma skulle Johanna Mo vara förvisad till sin skrivarlya tills dess att både nummer tre, fyra och gärna ännu fler kriminalromaner med Helena Mobacke stod i bokhandelns hyllor.”
Barometern

”Uppriktigt omskakande kvalitetsdeckare.”
Norrbottens-Kuriren

”Johanna Mo håller på att arbeta sig fram som en av våra nya intressantaste deckarförfattare … Det är en tät, spännande berättelse. Författaren håller ihop intrigen bra och beskriver känslor i människors inre på ett trovärdigt sätt.”
Dagbladet i Sundsvall

”I de inre monologerna hos gärningsmännen och i bildspråket får Mos begåvning spelrum … Mo har dock jobbat bra och bundit ihop intrigen med välplacerade detaljer. Det vässar upplösningen och gör sista delen av Vänd om och var stilla till en riktig bladvändare.”
Borås Tidning

”I årets uppföljare, Vänd om och var stilla … fortsätter Johanna Mo att övertyga om att hon är en intressant ny deckarförfattare väl värd att fortsätta följa.”
Norra Skåne

Vänd om och var stilla är en underhållande och välskriven kriminalroman med spännande karaktärer och ett intressant ämne som griper tag i läsaren.”
BTJ